Theater Lena Akteur Auteur

AUTEUR / AKTEUR

 

Theater lena helengerretsen.nl

Nieuws

In 2021 verwacht Gerretsen haar essay uit te brengen

Tot het beste bewogen – een uitnodiging tot zelfbeheer

Dit is iets wat we goed kunnen gebruiken. Het leven gaat eisen aan ons stellen. De aanpak van het klimaatprobleem maakt alles anders. Werk zal verdwijnen, ander werk zal komen. Er is minder te consumeren, minder te chillen, meer gezondheid.

Wij moeten mee veranderen. Zijn we toegerust voor de nieuwe eisen van het leven? Nee, dat zijn we niet. We functioneren alleen nog aan de buitenkant, voor anderen en voor onszelf. Dit ontmoedigt. Met onze veerkracht is het slecht gesteld. We zijn niets meer gewend.

Hoe kunnen we ons wel toerusten voor wat komt? We hebben weer voeding nodig, vechtlust, de bemoediging van dagelijks zelfbeheer. Het essay Tot het beste bewogen reikt je aan wat daarvoor nodig is – voor een beleid dat ons sterker maakt en opgewassen tegen verandering. Gun het jezelf.

Gerretsen schrijft regelmatig korte essays voor tijdschriften, met prikkelende antwoorden  op urgente maatschappelijke vragen.

Jij vuurbrenger
Mooi interview over de experimentele biografie 'Jij Vuurbrenger', van Helen Gerretsen, over de Amsterdamse sloper Jan Tuinsma.

           Experimentele
                biografie
                 Ronduit
             sympathiek!

Nieuw verschenen! Biografie:

Jij Vuurbrenger

Leven en liefde van de Amsterdamse sloper Jan Tuinsma

uitgeverij Aspekt

Verkrijgbaar in de boekhandel